5G ELLENES GLOBÁLIS TILTAKOZÁS – 2020. JANUÁR 25.

5G ELLENES GLOBÁLIS TILTAKOZÁS – 2020. JANUÁR 25.

STOP 5G!
• Ha az 5G technológia nem lesz megállítva, akkor a földi életünk meg fog szűnni!
• SpaceX még 30,000 műholdat készül telepíteni a világűrbe Föld légkörének legérzékenyebb részét, az ionoszférát terhelve!
• Az 5G elleni globális tiltakozás napja 2020. január 25. szombat!

Részletek alább Arthur Firstenberg, az International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space (Nemzetközi felhívás az 5G megállítására a Földön és az űrben) szervezet vezetőjének hírlevelében:

A SpaceX további 30000 műholdat készül telepíteni a világűrbe

„A csillagos eget fenyegető veszély még súlyosabb, mint eddig volt: 2019. október 7-én a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség (International Telecommunication Union) további 30000 műhold telepítésére adott lehetőséget a SpaceX vállalat számára, a jóváhagyott 12000 műhold mellé, tehát összesen 42000 műhold telepítését engedélyezi, amelyek alacsony és nagyon alacsony földközeli pályán fognak keringeni az ionoszférában.

A SpaceX bejelentette, hogy felgyorsítják a műholdak felbocsátását: a tervek szerint 240 műholdat indítanak 2019 végéig, majd kb. 1440 fellövését végeznék el 2020-ban, ami mintegy 120 műholdat jelent havonta. 2021-től kezdve pedig a SpaceX azt tervezi, hogy a most készülő Super Heavy rakétájukon egyszerre 400 műholdat tudnak majd feljuttatni a világűrbe, ami évi 4800 műholdat jelent. A SpaceX azt nyilatkozta, hogy tervei szerint 2020 második felében a világ lakosságának nagy része számára elérhető lesz az 5G szolgáltatás.

Az első műholdakat 72 keringési pályára helyezik ki, az Egyenlítőre vetített 53 fokos dőlésszögben. Ez azt jelenti, hogy amikor a szolgáltatás elindul 2020-ban kb. 1000 műholddal, azok jelei és kibocsátott sugárzása el fogja érni a világ legtöbb lakott területét. Kivételt képez Alaszka, Kanada északi része, Európa legészakabb térségei, Oroszország nagy része és Tierra del Fuego (Argentína).

Azonban a legsúlyosabb kár, amelyet a műholdak okozni fognak, és ami akár a földi életünk végét is jelentheti, onnantól várható, amikor is a jövő évben működésbe lépnek az 5G-s műholdak a Föld légkörének legérzékenyebb részében: az ionoszférában. Az ionoszféra az atmoszférának az a része, amely kb. 80 km távolságra van fölöttünk. Átlagos mindenkori feszültsége 300.000 Volt és ez biztosítja a globális elektromos áramkört. Ez az elektromos áramkör táplál minden élőlényt: emiatt vagyunk életben, ez egészségünk forrása és gyógyulásunk elősegítője. A keleti orvoslás minden képviselője tudatában van ennek. Ebből a forrásból táplálkozik a „qi” vagy „Chi” (csi), ami az ég és a föld között áramlik, átjárja meridiánjainkat, és így táplálja az életet és az életerő energiát bennünk. Ez is elektromosság. Nem szennyezhetjük a légköri elektromos áramkört több millió pulzáló, modulált rádiófrekvenciás impulzussal anélkül, hogy elpusztítanánk minden élőlényt.

Amikor 1998. szeptember 23-án, egy szerdai napon az Iridium Corporation megkezdte a mobiltelefon szolgáltatást 66 műholdjával, az emberek bolygónk különböző részeiről fejfájásról, szédülésről, hányingerről, alvászavarról, orrvérzésről, szívritmuszavarról, asztmás rohamokról és fülcsengésről számoltak be. Beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy olyan volt, mintha késsel hasítottak volna hátul a fejébe azon a kora szerdai reggelen. Mások szúró mellkasi fájdalmakra panaszkodtak. A madarak nem repültek fel, még a verebek sem. A sólymok sem szálltak fel vadászni. Több ezer postagalamb tévedt el. Az Egyesült Államokban az átlagos halálozási arány azonnal 4%-ról 5%-ra emelkedett a szolgáltatás bevezetése utáni két hét során.

Ha ezek történtek mindössze 66 műhold működésbe lépése nyomán, akkor vajon mi fog történni velünk, ha 41000 vagy akár csak 1000, sokkal nagyobb teljesítményű és lényegesen magasabb frekvenciasávban sugárzó műhold kezdi meg működését felettünk? Minden SpaceX műhold sugárzása legalább ezerszer erősebb lesz, mint az Iridium műholdaké. Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy magunkon tapasztaljuk meg, hogy mindez mit is okoz majd és milyen következményekkel jár. Ezért tömeges tiltakozásra van szükség az egész Földön.

Ez nem jöhet létre, ennek nem szabad megtörténnie! Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha Te is segíteni akarsz!

A GLOBÁLIS TILTAKOZÁS TERVEZETT NAPJA

Az 5G elleni globális tiltakozás napját 2020. január 25-re, szombatra tervezzük. E nemzetközi összefogást megelőző időszakban, január 12-től különféle csoportok különböző megmozdulásokat terveznek világszerte, amelyeknek legfőbb célja az, hogy minél jobban felhívjuk a lakosság figyelmét az 5G technológia veszélyeire, valamint hogy minél inkább felkeltsük a média figyelmét, minél szélesebb publicitást nyerve az ügynek. Például, az a javaslat is elhangzott, hogy a „Nemzetközi felhívás az 5G megállítására a Földön és az űrben” elnevezésű petíciót ismertessük az Egyesült Nemzetek Szervezetében egy nagyszabású média kampány kíséretében. A brüsszeli aktivisták azt javasolták, hogy legyen egy 5G Moratórium Konferencia Brüsszelben. Brüsszel ugyanis 2019. március 31-én nyilatkoztatta ki, hogy kiáll az emberek és a Föld védelme mellett és elutasította az 5G bevezetését.

 

Eddig az alábbi országokból jelezték vissza, hogy szervezett összejöveteleket, tüntetéseket tartanak 2020. január 25-n az 5G elleni Globális Tiltakozás Napja keretében:

Ausztrália
Ausztria
Kanada
Horvátország
Csehország
Dánia
Franciaország
Németország
Írország
Olaszország
Japán
Hollandia
Új-Zéland
Norvégia
Lengyelország
Portugália
Románia
Szerbia
Dél-Afrika
Spanyolország
Svédország
Svájc
Egyesült Királyság
Egyesült Államok

Ha szeretnél tiltakozó megmozdulást szervezni az 5G ellen az országodban és nem szerepelsz a listán, kérlek, vedd fel Dorotea-val a kapcsolatot a stop5gnow@protonmail.com e-mail címen.

 

A következő vállalatok végzik az 5G műholdak telepítését

A mai napig a következő vállalatok jelentették be, hogy műholdak telepítését tervezik vagy már el is kezdték a telepítést alacsony Föld körüli pályára.

SpaceX, (USA), 42000 műhold pályára állítását tervezi, 120 műholdat már kihelyeztek, havonta kétszer 60 műholdat állítanak majd pályára 2020 folyamán, valamint egy hatalmas, egyszerre 120 műhold kihelyezésre alkalmas rakétát is fejlesztenek. Amint 420 műhold pályára áll, megkezdik üzembe helyezésüket. Ez 2020 februárjában már megtörténhet.

OneWeb (Egyesült Királyság) 5260 műhold telepítését tervezi, alkalmanként 30 műholdat helyeznek majd ki 3-4 hetente 2020 januárjától. Amint 300 műhold kihelyezésre kerül, 2020 második felében megkezdenék a sugárzást.

Telesat (Kanada) 512 műholdat tervez fellőni és 2021-ben tervezi a szolgáltatás megkezdését.

Amazon 3236 műholdat tervez, de amint ebből 578-at kihelyeztek, megkezdik a szolgáltatást.

Facebook több ezer műholdat tervez, de a pontos adatokat eddig még nem hozták nyilvánosságra.

Roscosmos (Oroszország) 640 műholdat tervez 2022 és 2026 között.

Aerospace Science and Industry Corp. (kínai állami tulajdonú vállalat) 156 műholdat tervez, telepítésük 2022-re várható.

A fentiekben említett vállalatok csak 5G-s szolgáltatást fognak sugározni, ehhez forgalmaznak majd megfelelő 5G-s készülékeket is, amelyeket beszerelnek otthonokba és járművekbe, és amelyek kis antennákként fognak működni.

Egy másik cég, a Lynk, szintén „több ezer” műholdat készül működtetni, amelyek közvetlenül kommunikálnak majd a mobiltelefonokkal, és nemcsak 5G, hanem 2G, 3G, és 4G sávokon is sugároznak. A Lynk 2023-ban tervezi a szolgáltatás megkezdését.

Ezeken kívül a Loon cégnek, a Google leányvállalatának, szerződése van arról, hogy olyan távoli területeken, mint az amazonasi esőerdő, illetve Peru térsége, a sztratoszférában elhelyezett légköri ballonok segítségével biztosítanak majd internet kapcsolatot.

 

Kínában már országos lefedettséggel működik az 5G-s szolgáltatás és előkészítés alatt van a 6G

Már két olyan ország létezik, ahol országos szintű az 5G lefedettség, ezek Kína és Dél-Korea. És az őrület tovább folytatódik, hiszen Kína bejelentette, hogy megkezdte a 6G fejlesztését is. Idén november 7-én a CNBC tévécsatorna arról tudósított, hogy 37 egyetem, kutatóközpont és egyéb vállalkozások bevonásával megkezdték a 6G technológia fejlesztését Kínában. A 6G az eddigi 5G frekvenciasávoknál is magasabb hullámon fog sugározni és még több adatot fog küldeni törékeny világunkba mindenfelé. A többi ország sem akar lemaradni a versenyben. A finn Oulu Egyetemnek is van egy 6G-t fejlesztő intézete. 2019. szeptember 29-én a „Rohde and Schwarz” (német elektrotechnikai vállalat) bemutatót tartott Párizsban, ahol egy 300 GHz-es rendszer prototípusát prezentálták. Az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (Federal Communications Commission – FCC) 3 THz-ig, vagyis 3000 GHz-ig nyitná meg a frekvenciákat kutatási célokból.

 

A változás velünk kezdődik!

Ma, amikor Földünk halhatatlan erdőségei lézer papírrá változnak a világ számítógépeihez. Amikor Földünk hatalmas óceánjai haldokolnak, mert mikroműanyaggal vannak tele, amelyek a samponjaink, petpalackjaink és bevásárló zacskóink hulladékaiból kerülnek oda, és amelyek évek milliói alatt sem fognak lebomlani. Azért, hogy útjaink, autópályáink mindig szélesebbek és gyorsabbak legyenek, leromboljuk a hegyeinket, fjordjainkat, tönkre tesszük a még megmaradt, eddig érintetlen tájainkat. Több milliárd kézben tartott mobileszközünk teríti be a Földünket a halálos sugárzással. Ahogy Rachel Carson figyelmeztetett, nemcsak a madarak éneke, de a békák brekegése, a bogarak zümmögése is elnémul, és pillanatok alatt tűnik el szerte a világon.

Ez nem azért van, mert az elmúlt egy emberöltő alatt valamilyen megmagyarázhatatlan misztikus módon, mi, emberek sokkal agresszívebbekké váltunk volna. Több százezer éven keresztül éltünk ezen a Földön anélkül, hogy ártottunk volna neki, legalább is nem okoztunk végletes károkat. Ez az új technológia az, ami ennyire erőszakos. Hiba azt gondolni, hogy attól, hogy a számítástechnikában ekkora erő rejlik, ez minket is erőssé tesz. Ettől nem leszünk erősek, épp ellenkezőleg! Törékenyek vagyunk, érzékenyek és sebezhetőek, épp úgy, mint a madarak, a rovarok vagy a békák, és mi is ugyanúgy élünk és ugyanúgy meg is fogunk halni, mint ők.

A valaha volt legagresszívebb technológiai vívmányunk a mobiltelefon. Most az a nagy kérdés, amivel szembe kell néznünk, hogy életben szeretnénk-e maradni. Mit akarunk jobban: a telefonunkat vagy a Földünket?

Gondolkodjunk el a következőkön:

  • A rádióhullámú sugárzás az első olyan szennyező anyag a történelmünkben, amelyet szándékosan szórnak szét a Föld minden négyzetcentiméterén azért, hogy ne maradjon egyetlen olyan hely sem, amelyet nem érint ez az energetikai szennyeződés és mesterséges hatás.
  • Ahhoz, hogy a mobiltelefonok működjenek, az egész vezeték nélküli hálózati infrastruktúrának és minden mobil adótoronynak állnia kell a bolygó minden pontján.
  • A mobiltelefonok nem biztonságosabbak, mint a tornyok. Ugyanaz a technológia. Ugyanaz a sugárzás. A telefonjaink miatt vagyunk kitéve a legnagyobb sugárzásnak, nem a tornyok miatt.

Mindenki szeretne mobiltelefont, de senki nem akar mobil adótornyokat. Amíg ez a hozzáállás nem változik, az 5G-t nem lehet megállítani és földi életünk meg fog szűnni. Az 5G egy még magasabb frekvencián sugározza azt, ami már eddig is a rendelkezésünkre állt (3G, 4G), és ami már így is megtizedelte a rovarok, hüllők, madarak állományát, sőt bizonyítottan felelős a daganatos megbetegedések megsokszorozódásáért, csak úgy, mint a cukorbetegség és szívbetegségek számának emelkedéséért. Éppen ezért az 5G nem csupán fenyegetés, hanem lehetőség is. Az egyetlen mód az 5G megállítására az, ha kidobjuk mobiltelefonjainkat. Ha le tudunk mondani az emberi haladás eme katasztrófákat okozó darabjáról, akkor lesz lehetőségünk arra, hogy értelmesen egyeztessünk arról, hogy mi okozza a klímaváltozást, az erdők pusztulását, valamint termőföldjeink, óceánjaink és az atmoszféra vészes szennyeződését.

 

Rajtunk múlik, a felelősség a mi kezünkben van!”

Arthur Firstenberg, adminisztrátor
International Appeal to Stop 5G on Earth in Space
P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
Tel: 001-505-471-0129
Email: info@cellphonetaskforce.org
https://www.5gspaceappeal.org

 

(Angol eredetiből fordította Früholtz Viktória és Pálinkás Tímea, amit ezúton is hálásan köszönünk!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: